Zespół
Zespół "Fusion Strings" to jeden z nielicznych kwartetów smyczkowych w Polsce wykonujący muzykę jazzową i rozrywkową. Finaliści konkursu interpretacji piosenek Marka Grechuty podczas Grechuta Festival 2013.

W roku 2012 rozpoczęli współpracę z Sylwią Grzeszczak, z którą wystąpili na festiwalu Top Trendy w Sopocie oraz 49. Krajowym Festiwalu Piosenki Polskiej w Opolu. Nagrali najnowszą płytę artystki "Komponując siebie".

Współpracują z zespołem "Śrubki" Michała Jurkiewicza, koncertując z Kubą Badachem, Gosią Markowską oraz Zbigniewem Wodeckim. Posiadają na swoim koncie wiele występów oraz nagrań z takimi artystami jak Grzegorz Turnau, Jacek Królik, Ryszard Sygitowicz, Anna Serafińska, Krzysztof Napiórkowski, Andrzej Sikorowski, Grzegorz Wilk, Anna Świątczak i Zygmunt Konieczny.

W 2010 i 2011 zespół współpracował z "Gigantami Gitary" w prestiżowym projekcie Rock Loves Chopin koncertując m.in. w Pekinie, Berlinie, Bukareszcie i Warszawie.

Dyskografia zespołu:

 Ziemia Obiecana (2014)

Komponując siebie (2013)

Mistrzowie piosenki (2013)

Gra mandolina - Śrubki (2012) Gra mandolina (2012)

Śrubki (2012)

Frittata (2011)   





News
24
VI 2016, 21:00 Koncert
Rynek, Nowy Targ
1
XI 2015, 19:00 Memento Vitae – koncert bez oklasków
Cmentarz Rakowicki Kraków
15
X 2015, 20:00 Koncert
Hotel Hilton Garden Inn Krakow Airport
19
VII 2015, 17:15 Letnie Koncerty Kameralne w Dobrej
Zabytkowy Kościół Świętych Apostołów Szymona i Judy Tadeusza w Dobrej
19
VI 2015, 18:00 VIII Wieczór z Muzyką Klasyczną
Sala Klubu Seniora w Świebodzicach, ul. Żeromskiego 13/15
13
V 2015, 19:00 Koncert
Neustadt am Kulm, Niemcy
12
XII 2014, 18:00 Koncert
Dworek Gościnny, Szczawnica
9
XII 2014, 19:00 Charytatywna Aukcja
Hotel Andel's ul. Pawia 3 Kraków
29
XI 2014, 19:00 Koncert
ICE KRAKÓW Congres Centre
11
X 2014, 21:00 Rock Loves Chopin
Arena di Verona
3
VIII 2014, 17:15 Letnie Koncerty Kameralne - Gurgul Band & Marta Florek
Zabytkowa Świątynia w Dobrej
1
VI 2014, 18:00 Fusion Strings Play Jazz, Pop & Tango
Sanocki Dom Kultury, Sanok ul. Mickiewicza 24
16
II 2014, 17:00 Limanowscy Artyści Dzieciom
Limanowski Dom Kultury
20
X 2013, 20:30 Koncert
Lizard King, Kraków ul. Św. Tomasza 11a
11
X 2013, 15:00 Konkurs
Sena Tęcza, Kraków ul. Praska 52
5
IX 2013, 19:00 Koncert
Uniwersytet Jagielloński, Kraków
25
VIII 2013, 19:30 Festival dell Arte 2013
Pałac w Wojanowie
1
VIII 2013, 21:45 Koncert
Gdański Teatr Szekspirowski, Ogarna 101
5
VII 2013, 19:30 Koncert
” Jubileusz 50-lecia istnienia Instytucji Kultury oraz Cukrowni Werbkowice”
21
VI 2013, 19:00 Koncert
Teatr im.Juliusza Słowackiego, Kraków
18
VI 2013, 20:00 Koncert
Loch Camelot, Kraków ul. św Tomasza 17
13
VI 2013, 19:00 Koncert
Warszawa, Pałac w Wilanowie
6
I 2013, 12:30 Artystyczne Kolędowanie
Kościół Parafialny pod wezwaniem Św. Michała Archanioła w Werbkowicach
21
XII 2012, 20:00 Koncert Fusion Strings
Hotel Sheraton, Kraków
8
XII 2012, 10:00 Koncert Fusion Strings
Warszawa
23
IX 2012, 18:00 Koncert Noworoczny
Centrum Kultury Żydowskiej, Kraków ul. Meiselsa 17
15
IX 2012, 19:00 Koncert Fusion Strings
Solne Miasto, Wieliczka
15
VI 2012, 18:00 Koncert Fusion Strings
Zamek w Przecławiu
2
VI 2012, 21:40 49.Krajowy Festiwal Piosenki Polskiej w Opolu
Amfiteatr, Opole
25
V 2012, 20:00 Sopot TOP TRENDY Festiwal
Ergo Arena, Sopot
5
II 2012, 10:00 Smykowe Granie
Filharmonia Krakowska - Sala Złota,
ul. Zwierzyniecka 1
4
II 2012, 15:00 Smykowe Granie
Filharmonia Krakowska - Sala Złota,
ul. Zwierzyniecka 1
26
IX 2011, 21:30 Fusion Strings Play Cole Porter
U Muniaka, Kraków ul. Floriańska 3
25
IX 2011, 20:00 Fusion Strings Play Cole Porter
Piwnica Pod Baranami, Kraków Rynek Główny 26
24
IX 2011, 21:00 Fusion Strings Play Cole Porter
Club Swing, Kraków ul. Bożego Ciała 9
22
IX 2011, 20:00 Fusion Strings Play Cole Porter
Cafe Szafe, Kraków ul. Felicjanek 10
31
V 2011, 21:00 Śrubki Akustycznie
Tarnobrzeski Dom Kultury
29
IV 2011, 21:00 Rock Loves Chopin
Stadion Chaoyang, Pekin
18
II 2011, 20:00 Śrubki
Centrum Kultury im. Krystyny Bochenek, Katowice
20
I 2011, 20:00 Rock Loves Chopin
Ceremonia otwarcia Międzynarodowych Targów Zielony Tydzień 2011, Berlin
18
IX 2010, 21:00 Rock Loves Chopin
Plac Konctytucji, Bukareszt
21
VIII 2010, 21:00 Rock Loves Chopin
Park Agrykola, Warszawa
26
VI 2010, 20:00 Rock Loves Chopin
Berlin
24
VI 2016, 21:00 Koncert
Rynek, Nowy Targ
Jubileusz 670-lecia lokacji miasta Nowy Targ.
Koncert piosenek Jana Kantego Pawluśkiewicza
Wystąpią:
Grzegorz Turnau, Andrzej Sikorowski i przyjaciele
Zespół muzyczny pod kierunkiem Michała Jurkiewicza
Kwartet Fusion Strings 
Media
 
News
Jazz & Pop

Muzyka Klasyczna & Filmowa
Dla Firm
Studio Nagrań
Jazz & Pop

Koncert znanych utworów jazzowych, kompozycji z lat 30 oraz innych ciekawych pozycji muzyki rozrywkowej a to wszystko w nietuzinkowych aranżacjach na klasyczny kwartet smyczkowy. W programie znajdą państwo m.in. utwory C. Portera, D. Brubecka, D. Ellingtona i wielu innych. 

Wyslij
Kontakt
Jeśli zainteresowała Cię nasza oferta,
w każdej chwili możesz się z nami skontaktować
i ustalić szczegóły. Zapraszamy do kontaktu.


Paweł Rychlik
+48 600 764 899 |
Copyright © 2011 - fusionstrings.pl
Design by
Made by Piotr Federowicz